Moodle.si skupnost

Uporabnike Moodla v Sloveniji je, ob pomoči tovarne idej, medsebojno povezala ustanoviteljica Zavoda Brina že leta 2007. Skupnost je intenzivno delovala 4 leta, nakar je nekoliko zaspala. V letu 2014 je Brina skupnost, poznano pod imenom moodle.si, ponovno obudila in ji z novo preobleko dala nove vsebine. Pridružite se nam..


5. mednarodna moodle.si konferenca

Po 4 uspešnih mednarodnih konferencah moodle.si, ki jih je organizirala UP Fakulteta za management v Kopru in 4 letih zatišja, je Brina, junija 2014, organizirala 5. mednarodno Moodle.si konferenco. Srečanja uporabnikov Moodla, znane kot MoodleMoot, se letno odvijajo po po celem svetu . Več o 5. slovenskem MoodleMoot-u.


Evropski teden programiranja

Med 11. in 17. junijem 2014 se je po Evropki odvijal t. i. CodeWeek, ali evropski teden programiranja. Številni brezplačni dogodki so omogočili, da so se osnovne veščine programiranja prenašale na posameznike, ki so sedaj niso niti sanjali o tem, da bi zapisali kakšno programsko vrstico, kaj šele, da bi sestavili svojo spletno strani, robotu naročili naj izvede en sam gib ipd. Številnim delavnicam po Evropi in v Sloveniji, se je, v sodelovanju s UP Fakulteto za management v Kopru pridružila tudi Brina in 15. 10. 2014 organizirala delavnico Postavimo svojo prvo spletno stran.


Svetovanje

  • Slovenska vojska – usposabljanje predavateljev za uporabo Moodla
  • Med 11. in 17. junijem 2014 se je po Evropki odvijal t. i. CodeWeek, ali evropski teden programiranja. Številni brezplačni dogodki so omogočili, da so se osnovne veščine programiranja prenašale na posameznike, ki so sedaj niso niti sanjali o tem, da bi zapisali kakšno programsko vrstico, kaj šele, da bi sestavili svojo spletno strani, robotu naročili naj izvede en sam gib ipd. Številnim delavnicam po Evropi in v Sloveniji, se je, v sodelovanju s UP Fakulteto za management v Kopru pridružila tudi Brina in 15. 10. 2014 organizirala delavnico Postavimo svojo prvo spletno stran.